pelatihan

Walaupun terdapat banyak kecederaan yang menimpa Mets sejauh ini semasa latihan musim bunga, mereka tetap berharap mereka akan mencapai potensi penuh pada Hari Pembukaan. Namun, mungkin tidak lagi diketahui bahawa Moises Alou dijadualkan menjalani pembedahan hernia yang tidak akan berfungsi dalam 4 hingga 6 minggu ke depan.

Dari semua masalah mega888 baru-baru ini, ini adalah yang paling menyakitkan. Akibatnya, Pengurus Besar mega888 Omar Minaya mungkin harus meminta bantuan untuk kemungkinan perdagangan. Minaya tahu bahawa produktiviti akan terhad kerana keadaan Alou. Tahun lalu, Alou berjaya .341 walaupun hanya muncul dalam 87 perlawanan. Dia belum memulakan tahun dengan baik yang tidak banyak bermakna untuk gaji $ 8.5 juta.

Minaya masih berasa yakin dengan keputusannya untuk menukar Lastings Milledge dan Carlos Gomez untuk Alou. Sekarang Mets memerlukan sepanduk tangan kanan yang baik dengan semua kiri mereka. Satu-satunya pilihan mereka adalah Angel Pagan dan Brady Clark yang pada mulanya dianggap sebagai cadangan dalam senario kes terbaik.

Alou dihantar pulang ke New York kerana dia mengalami ketidakselesaan di kawasan pangkal paha kanannya selepas perlawanan hari Isnin. Dengan semua kecederaan berlaku pada masa yang sama, Mets memerlukan banyak perkara untuk berjaya tahun ini. Minaya berharap dapat mengatasi cabaran yang dihadapi pasukannya dan terus maju.

Ini mungkin merupakan pemikiran yang baik untuk Minaya memandangkan permulaan musim besbol dan fakta bahawa terdapat lebih banyak pemain yang cedera daripada sihat. Ini meletakkan mereka dalam keadaan yang sangat berbeza. Pada masa ini, hanya David Wright, Jose Reyes dan Ramon Castro yang berada dalam keadaan baik.

The Mets bersedia untuk $ 140 juta musim ini dan mereka tidak akan mengalahkan banyak saingan divisyen jika mereka harus menggunakan New Orleans Zephyrs yang sudah tua dan pasukan lain yang ditolak, walaupun dengan Johan Santana. Santana entah bagaimana bermain dengan baik semalam dengan penampilan tiga inning, empat gol dalam kemenangan 3-2 ke atas Dodgers di Tradition Field. Santana mengatakan bahawa dia baik-baik saja dan dia berada di tempat yang sepatutnya.

Malangnya, keadaan tidak berjalan lancar bagi kebanyakan rakan sepasukannya yang menghabiskan sebahagian besar waktunya di hospital atau di rumah. Carlos Beltran, Luis Castillo, Damion Easley, Endy Chavez dan Jose Valentin tidak muncul dalam 8 perlawanan.

Alou dan Carlos Delgado mungkin baru menunjukkan usia mereka. Alou, kini berusia 41 tahun, ketinggalan 2.5 bulan tahun lalu dengan otot quadriceps yang tegang. Hernia adalah kemunduran kecederaan terakhir dalam kariernya yang cedera. Komplikasi pinggul Delgado mungkin memerlukannya untuk menerima banyak suntikan untuk membawanya ke tahap di mana dia boleh bermain. Catcher Brian Schneider hanya memulakan satu dengan kecederaan hamstring. Gereja Ryan pulih dari gegaran otak selepas pertembungan Sabtu dengan Marlon Anderson, yang mengalami kecederaan pada tulang dada. Ruben Gotay mengalami keseleo pergelangan kaki yang teruk. Jadi kacau. Pengurus Willie Randolph masih optimis dan berpendapat pasukannya mempunyai masa yang cukup untuk pulih dan kembali bermain.